by admin

Sektörün nabzını tutarak her yıl daha fazla ses getiren TÜRKTAY Paneli’nin yürütme kurulu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda, bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği TÜRKTAY paneli için gelişime yönelik öneriler masaya yatırıldı.

KURUL ÜYELERİ BİR ARADA

16-17 Ekim 2019’da EKOVAR’ın Ana Sponsorluğunda Ankara Hilton-SA’da, 10. TÜRKTAY kapsamında düzenlenen ikinci yürütme kurulu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Akademi Çevre A.Ş’nin Tuzla tesislerinde gerçekleştirilen TÜRKTAY Yürütme Kurulu toplantısına, 10.TÜRKTAY Yürütme Kurulu Başkanlığını yürüten İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, TAYÇED üyesi kuruluşlardan Akademi Çevre Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Işık, Akademi Çevre Genel Koordinatörü Cem Ferda Tunçer, Akademi Çevre Genel Müdürü Ufuk Işık ve Benli Geri Dönüşüm Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Serkan Sepin ile Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu, Kimya Sanayicileri Derneği Çevre Danışmanı Dr. Caner Zanbak, Grup E Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özgür, TÜMAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalp, LASDER Kurumsal İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Erdoğan Şahin, IFAT EURASIA / MMI Proje Müdürü Namık Sarıgöl ve Ekovar Çevre Geri Dönüşüm A.Ş. Çevre Mühendisi Gönül Arat katıldı.

10. TÜRKTAY HAZIRLIKLARI

Toplantıda, 9. TÜRKTAY Sonuç Bildirgesi karara bağlanırken Çevre Kanununun ve bu kapsamda hazırlanacak usul ve esaslar ile yönetmeliklere ilişkin değerlendirmeler konuşuldu. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın davetiyle Antalya’da düzenlenecek çalıştaya katılacak TÜRKTAY Yürütme Kurulu üyelerinin çalıştayda paylaşılacak görüşlerin tespiti ve Şubat ayında Ankara’da Bakanlık yetkilileri ile yapılması planlanan toplantıya ilişkin görüşler ele alındı. Toplantıda kurul üyeleri ayrıca 10. TÜRKTAY Paneli’nde temanın, “Sıfır Atık Yolunda Yeşil Ekonomi” olması konusunda fikir birliğine vardı. Panelin, her geçen yıl olumlu bir ilerleme kaydettiği görüşünün hâkim olduğu toplantıda kurul üyeleri, atık yönetimi sektöründeki güncel konulara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret toplantıya ev sahipliği yapan Akademi Çevre’nin saha ziyaretiyle sona erdi.


Related Post