by admin

Atık yönetimi sektörünü tanıtmak ve temsil etmek misyonuyla birçok başarılı çalışmalara imza atan TAYÇED, 17.10.2018 tarihinde Ankara’da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilirken TAYÇED’in sektörel yeni projeler ile ses getirecek organizasyonlar için çalışma kararı alındı.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI

Atık yönetimi sektörüne yönelik pozitif algıyı arttırmak için çalışan ve sektöre hem öncülük hem de sözcülük eden bir platform olarak öne çıkan TAYÇED, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı Ankara Hilton SA otelinde gerçekleştirdi. Divan Kurulu seçiminin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, son bir yıllık dernek faaliyetleri başta olmak üzere genel bir değerlendirme konuşması yaptı. Faaliyet konuşmasının ardından, mali durum ve dernek bilançosu değerlendirildi.

TÜZÜK DEĞİŞTİ TEMSİLCİLİKLER VERİLDİ
Toplantıda, tüzük değişikliği ve Türkiye adının alınabilmesi adına Dernekler Kanunu ve tüzük incelendi, temsilcilik konusu masaya yatırıldı. Dernek Kocaeli temsilciliği için İZAYDAŞ İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş., İzmir temsilciliği için Recydia Atık Yönetimi Yenilenebilir Enerji Üretim Nak. ve Loj. San. ve Tic. A.Ş., Eskişehir temsilciliği için ise Benli Geri Dönüşüm Makine San. ve Tic. A.Ş.’nin üstlenmesine karar verildi.

SARAÇ YENİDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TAYÇED Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca dernek organ seçimi gerçekleştirildi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç yeniden TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilirken, Başkan Yardımcılığına İSTAÇ Endüstriyel Atık Müdürü Bekir Tombul, Genel Sekreterliğe Benli Geri Dönüşüm Genel Müdürü Ömer Benli, Saymanlığa Recydia Satış ve Pazarlama Müdürü Cem Balkan, Asil üye olarak da Akfen Su Genel Müdürü Emre Sezgin seçildi.

YENİ DÖNEM HAZIRLIKLARI
Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın ardından eş zamanlı bir Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yeni dönem hazırlıkları, üye kazanımı ve proje çalışmaları değerlendirildi. TÜRKTAY 2018’e Altın Sponsor olarak destek veren TAYÇED, yeni dönem çalışmaları olarak Türkiye Tehlikeli Atık Envanteri Projesi ve Atık Yönetimi Sektöründe Millileşme-Yerlileşme Sempozyumu çalışmaları Yönetim Kurulu Toplantısında masaya yatırıldı.