by yazar

Tuzla’da sabahın erken saatlerinden itibaren duyulan ağır koku panik yaşattı.

Tuzla’nın İçmeler Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerde sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan ağır kokuyla ilgili vatandaş ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler bölgedeki rögar kapaklarını tek tek açıp içeriye uzatılan gereçler yardımıyla dışarıya çıkarılan maddeleri analiz ettiler.

Kokunun ne olduğu ortaya çıktı

Olay yerinde çalışma yapan ekiplerin ilk izlenimi kanalizasyon sistemi içerisinde belli noktalarda oluşan birikintileri çöküntüye sebep olduğu ve bunun kokuyu oluşturduğuna yönelikti. Ancak yapılan ayrıntılı incelemede kokunun nedeni sanayiden kaynaklı ağır kimyasal olduğu ortaya çıktı.

Öğrenciler evlerine gönderildi

Öte yandan Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu koku nedeniyle boşaltıldı. Öğrencilerin rahatsızlık hissetmesi üzerine okul yönetiminin öğrencileri evlerine gönderdiği öğrenildi.

Geçen yıl yaşanmıştı

Bir önceki yıl içerisinde aynı bölgede benzer bir olay yaşanmıştı. Dolayısıyla İstanbul’daki sekiz organize sanayinin beş tanesinin bulunduğu bölgede kaçak döküm hususunda süreklilik olduğu anlaşılıyor.

Çevre yüzsüzleri ifşa edilmeli

Her geçen gün çoğalan ve vatandaşlarımızı huzursuz ve tedirgin eden sahipsiz atık olaylarının yaşanmaması adına, net bir sahipsiz/faili meçhul atık modeli ortaya konulması gerekmektedir. Kusuru olan atık üreticisi, taşıyıcı ve bertarafçı ortaya çıkartılmalı, vergi yüzsüzleri gibi çevre yüzsüzleri ifşa edilmelidir.

Sorumsuzca vatandaşlarımızı tedirgin eden kişilerin hak ettikleri cezaları almaları ve cezaların da caydırıcı olması büyük önem taşımaktadır. Denetim mekanizmaları ile ilgili büyük eksikler olması ile birlikte, bu konuda gelişmeler olduğunu görüyor ve sektörün geleceğine karşı olan iyi düşüncelerimizi koruyoruz.